Трима журналисти са задържани след сбиване с полицаи в София

13:40, 07 юли 21 25 2334 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Двама мъже и жена са задържани вчера вечерта заради нападение над охранител и полицаи в центъра на София, съобщиха от МВР.

Сигнал за скандала е подаден в полицията около 21.30 от охранител на сграда на ул. „Г.С.Раковски“. На място пристигнали униформени служители на министерството, а охранителят обяснил, че двама от посетителите са му нанесли побой. Полицаите също пострадали от агресивното им поведение. Нанесени им били удари по главата и гърдите. Те са прегледани в болнично заведение. 

Двамата 46-годиншни мъже и 36-годишната жена, които били във видимо нетрезво състояние, са задържани в полицията. В последствие, при изясняване на случая, един от мъжете е освободен. 

В медиите се появи информация, че става дума за журналисти и фоторепортер. Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди пред „Mediapool“ информацията за арестите. Той съобщи, че му е предоставена информация, че става дума за задържани журналисти, някои, от които са употребили алкохол преди това. Имало е и сдърпване със служители на полицията. Някои от задържаните имат криминални регистрации за хулиганство, каза още Рашков.

„Това все пак може да обясни поведението на част от задържаните“, коментира той, като уточни, че за него няма „неудобни и удобни журналисти“, а „такива, които са журналисти и такива, които не са“. 

По информация на медията на въпросния адрес, където е станала свадата, се намира редакцията на вестник „Уикенд“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама