Спасените мечета от Родопите вече са в Гърция

12:30, 08 юли 21 25 2094 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Трите малки мечета, намерени и спасени в Родопите миналия месец, вече са в център за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция, обявиха от фондацията „Четири лапи“ във Facebook.

След седмици, прекарани в Парка за танцуващи мечки „Белица“, където за тях бяха полагани адекватни грижи, трите мечета предприеха предизвикателно пътешествие. Това е първата стъпка към това мъниците с красиви горски имена – Хуба, Вихър и Горан, да получат шанс за живот обратно в дивото, посочват от организацията за защита на животните, като отбелязват, че в момента мечетата се чувстват страхотно. 

Отстрелват мечката от Белица само ако нападне отново

„Те имат шанс да развият своите инстинкти за намиране на храна и оцеляване и да бъдат подготвени за връщане в дивата природа, където е тяхната естествена среда на живот“, пишат от „Четири лапи“.

Припомняме, че на 4 юни екипи на Министерството на околната среда и водите откриха самотно мече в Родопите, а малко по-късно - и още две в същия район. Първото бе женско, а другите две - мъжки. Те бяха транспортирани в Парка за танцуващи мечки „Белица“, където се грижеха за тях. 

Отиде си първият обитател на Парка за танцуващи мечки

От Фондацията информират, че се изисква огромен ресурс за тяхното продължително отглеждане и рехабилитация, за това ако искате да им помогнете, можете да се запознаете с начините ТУК и ТУК.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама