Мартин Димитров: Да не пропускаме възможността си за бъдеще

15:16, 09 юли 21 / Новият парламент 25 2192 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В настоящето ни има нещо абсолютно ужасяващо. И то е, че ние като нация не си даваме ясна сметка за чудовищното ни изоставане от цивилизования свят. След десетилетие на „ред в хаоса“ (което накратко може да бъде разказано така: пълен хаос, но идва едно Баце с един джип, мята по някоя кинта, лисва две кофи асфалт и създава илюзорното усещане за ред) нашите радари са изключително притъпени, за да осъзнаем мащаба на бедата си. Разделени на малки и мразещи се социални групи, ние не просто не можем да видим цялата картина, но и не можем да произведем какъвто и да е диалог помежду си, пише във Facebook рекламистът Мартин Димитров, който е кандидат за народен представител в листите на „Демократична България“ в столичния 23 МИР.

Това, което Борисов направи, е да затвори очите ни за бъдещето. Насаждането на омраза в обществото и позиционирането му като Deus Ex Machina всъщност направиха така, че да виждаме само него”, коментира той и подчертава, че на изборите „всички сме длъжни да отвърнем поглед от Борисов”.

Мартин Димитров: Борисов е повелителят на безкрайното настояще

Защото всички ние: екоактивистите и търкалящите стари дизели, православните и атеистите, гражданите и селяните, хората от 23 МИР и хората в забравените и от Бога и Борисов села, хомосексуалните и консервативните, богатите и бедните, всички ние сме на ръба да пропуснем възможността си за бъдеще. А, когато пропуснем възможността, няма да има никакво значение кой какъв е и за какво се бори, защото всички ще сме до шия в да не казвам какво”, пише още Мартин Димитров.

Този свят се променя и ние трябва да останем на Земята, пък дори и тя да е плоска според плоскоземците. Крайно време е да смъкнем социалното напрежение и да имаме обща концепция, която да ни позволи да наваксаме, а защо не и да изпреварим ред други европейски страни. Защото сме се превърнали в нация от просяци, която мрънка да ѝ отпуснат фондове, наместо да покаже, че заслужава.  За да заслужим обаче, трябва да покажем, че можем много повече”, изтъква той и допълва: „Ще бъде адски трудно, но бъдещето никога не е било лесна работа”.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама