И в изборния ден: ГЕРБ срещу Рашков

20:44, 11 юли 21 / Новият парламент 25 1540 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Политическите нападки между ГЕРБ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков не спряха дори в изборния ден. От ГЕРБ не дочакаха официалния край на гласуването, за да направят изявление. Партията критикува ЦИК, организацията на изборите и в частност Рашков.

Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. На изборен хаос от сутринта. На ЦИК, която реши да започне работа в 9.00 ч. сутринта, при положение, че изборният ден започва от 7.00 ч. ЦИК, контролирана от президента Радев, избяга от отговорност и я прехвърли на РИК. На блокирани машини, на хора, които не са успели да упражнят правото си на вот. На хора, които са се отказали да упражнят правото си на вот. Поради това регистрираме и най-ниската избирателна активност през последните 30 години на парламентарни избори”, заяви Тома Биков.

По думите му за първи път в новата демократична история на страната министърът на вътрешните работи в служебното правителство излизал да прави кампания в полза на определени политически сили и ущърб на други, визирайки ГЕРБ. Г-н Бойко Рашков вместо да организира изборния ден, който и без друго е доста проблемен, дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия, в която агитира в полза на други партии, защото очевидно е уплашен от резултата”, коментира Биков, цитиран от Нова телевизия.

ГЕРБ и Рашков отново се нападат за купения вот

Той обвини Рашков, че през последните два месеца е „мачкал по всички възможни начини активистите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ”. „Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му потърсим отговорност още от утре”, категоричен беше Биков.

Когато една партия губи почва, започва да говори безсмислени неща

Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, тя започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца губят такъв електорат - 15 или 20 депутати“, отговори Рашков пред bTV.

Министърът посочи, че днес има сравнително по-малко започнати досъдебни разследвания. „Причината отдавам на активната дейност на съответните полицейски органи в последните10 дни”, допълни Бойко Рашков.

Ще анализираме кои партии са купували гласове, ще бъдем готови, след като започнем да проверяваме случаите един по един", уточни служебният вътрешен министър.

Бойко Рашков съобщи още, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор в близките дни: „Почти напълно съм готов, не хвърлям думите си както ГЕРБ на вятъра“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама