ГЕРБ: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

21:31, 11 юли 21 / Новият парламент 25 2104 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. Това заявиха от ГЕРБ в първи коментар след края на изборния ден. Първоначалните данни от екзитополовете отреждат на бившите управляващи първо място, но с минимална преднина през „Има такъв народ“. В данните обаче не са включени гласовете от чужбина, които реално могат да обърнат картината.

„Няма нищо по-тъжно от вече използвана стъргалка“, заяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев. По думите му днешният резултат показва, че каквито и усилия да бъдат правени за изкривяване на изборния резултат и измама на българските граждани българската демокрация е жива и това е добра новина.

Изборът е между задълбочаване на кризата или задкулисно управление

Тома Биков от своя страна посочи, че тепърва ще се анализира организацията на изборите, ефективността на машинния вот и дали е имало намеса в работата им. „Какъвто и да е резултатът, се очертава коалиция на протестните партии с БСП или ДПС. Очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност. Или правителство тип „Беров“ или „Орешарски“, прогнозира той и посочи, че подобен тип правителства обикновено завършват с крах.

По думите му пред страната ни има два варианта – задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление, но не и шанс за успешно управление в следващите месеци и дори години. От ГЕРБ дадоха заявка, че ще направят всичко, което се изисква от тях, за да може страната да се справи с икономическите и социални предизвикателства.

След еуфорията идва ред на отговорността

След еуфорията идва ред на отговорността, добави Томислав Дончев, визирайки свършеното от служебното правителство и на президента през последните два месеца, включително организацията на изборите.

„Няма да предадем нито един честен и достоен български гражданин. Ние ще продължим да работим за това, в което вярваме, без значение каква роля ни е отредил избирателят. И това да бъдеш опозиция е честен и достоен начин да си отстояваш позицията“, каза той за финал.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 20:34, 12 юли 21

Само сте си виновни зарязахте народа на цяло и си мислите че сте вечни какво е това работещи бедни само по вашето управление хора по кошовете Абе абсолютна подигравка същото и с пенсионерите

2 Анонимен 20:35, 12 юли 21

Маи ви избива на рев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама