Италия е новият европейски шампион

01:00, 12 юли 21 / Спорт 25 3092 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Италия е новият футболен крал на Европа. „Скуадра адзура“ спечелиха така бленуваната купа от УЕФА Евро 2020 след драматичен финал срещу Англия.

Двата отбора не успяха да се победят в редовното време и продълженията във финалния мач на УЕФА Евро 2020. Дузпи решиха при кого да отиде титлата.

Италия и Англия определят шампиона на Евро 2020

Люк Шоу вкара за домакините още във 2-ата минута, но Леонардо Бонучи възстанови равенството в 67-ата. Така мачът в редовното време завърши при резултат 1:1. Той се запази и в продълженията.

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ

Срещата започна с неочакван ранен гол за „Трите лъва“. Люк Шоу отбеляза най-бързото попадение на Европейско първенство във втората минута. Голът попари футболистите на Италия и в следващите минути двубоят стана значително по-нервен. След като се съвзеха, италианците имаха няколко възможности за отбелязване на изравнителен гол чрез Инсиние, Киеза, Имобиле и Верати, но до такъв не се стигна.

Голмайсторите на Евро 2020

През второто полувреме „Скуадра адзура“ изглеждаха по-опасни. След няколко пропуска логичното се случи и в 67-та минута Бонучи възстанови равенството. До края на редовното време Италия даде всичко от себе си да спечели двубоя в първите 90 минути, но англичаните се отбраняваха добре и мачът влезе в продължения, предаде Gong.bg.

Малко преди края на редовните минути фен нахлу на терена и гонитбта между него и охраната създаде допълнително настроение за хората по трибуните.

Фенове без билети щурмуваха „Уембли“

Дългоочакваният финал не мина и без куриози. Преди началото на мача фенове без билети опитаха да влязат на стадион „Уембли“. На кадри в социалните мрежи се вижда как привържениците на Англия използват сила, за да се справят със стюардите на входовете на съоръжението. Някои прескачат дори огражденията.

По-късно говорител на управата на „Уембли“ съобщи, че нито един привърженик без билет не е влязъл на стадиона, предаде bTV. 

Само 60 000 зрители успяха да гледат на живо финала между Англия и Италия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама