„Пирогов” трябва да върне повече от 1 млн. лв.

16:35, 12 юли 21 25 2513 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Пирогов“ трябва да върне на НЗОК повече от 1 млн. лв. Това става ясно след проверка, извършена от Касата в периода от 28 май до 10 юли във връзка с изпълнението на договора за оказване на болнична медицинска помощ в съответствие с Националния рамков договор за медицински дейности за 2020-2022 г.

Проверяват „Пирогов“ за фалшиви хоспитализации

Тя е показала редица нарушения, сред които неспазен диагностично-лечебен алгоритъм; отчетена, но неизвършена дейност; заплащане от страна на задължително осигурени лица (ЗОЛ) на медицинска дейност, която е била заплатена и от НЗОК; включени в „История на заболяването“ (ИЗ) на ЗОЛ медикаменти, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение; отчетена и заплатена дейност за конкретни ЗОЛ, които не са пролежавали в лечебното заведение за периода на хоспитализация, отразен в ИЗ.

От НЗОК уточняват, че „Пирогов“ следва да възстанови на Касата неоснователно получени общо 1 104 743.20 лв

Припомянме, че през юни стана ясно, че спешната болница се проверява за фалшиви хоспитализации. От здравното министерство уточниха, че проверката започва след предварителни данни и сигнали за нарушения. В отговор от „Пирогов” заявиха, че лечебното заведение е едно от най-проверяваните в странaта и към този момент там едновременно е имало шест различни проверки.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама