Асен Василев: „Има такъв народ“ има по-агресивна програма за намаляване на разходите

08:32, 13 юли 21 / Новият парламент 25 3759 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов представи състава на бъдещо правителство и заяви, че е предложил на трима служебни министри - финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и образователния Николай Денков, участие в кабинет с мандата на ИТН. В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

Слави няма да прави коалиция, избрал е за премиер Николай Василев

„Моето мнение е, че трябва да се подхожда балансирано, както подхожда служебният кабинет, а те имат доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляне на разходите. Това е основното”, така финансовият министър Асен Василев коментира пред БНТ отказа да се присъедини към екипа на Трифонов.

На него му е било предложено да оглави друго министерство, но отказа да каже кое. „Аз се чувствам комфортно или в икономиката, или във финансите. От други неща не разбирам, така че няма как да бъде полезен”, каза той. Василев е категоричен, че би работил само в конфигурация, в която има пълна свобода на екип. „Имаме ясно разбиране какви са целите и задачите, които трябва да се постигнат в рамките на едно мое участие в едно правителство и имам пълна свобода на действие как да постигна тези цели и задачи. Свобода, каквато имам в момента", категоричен е той.

Защо служебните министри са отказали на Слави Трифонов?

Служебният финансов министър е категоричен, че не би участвал в партийно правителство. „Експертно правителство, което е сглобено ясни цели, задачи и хоризонт - това е различно нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме на базата на това, което е възможно в момента”, посочи Асен Василев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама