„Абсурдно е Борисов да е заплашвал с убийство“: версията на Мирослав Найденов

11:17, 14 юли 21 / Политика 25 2327 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

По-всяка вероятност Бойко Борисов е извикан за това, за което бях повикан и аз. Бях викан, за да направя едно уточнение. Това каза бившият земеделски министър Мирослав Найденов в ефира на bTV във връзка с изпратената призовка до бившия премиер да се яви на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“ в четвъртък.

Борисов размаха призовка от Рашков

Сагата с викането на Борисов на разпит започна след гостуване на вътрешния министър в предаването „Евродикоф" на 28 май. Тогава Рашков заяви, че ще сезира прокуратура за действия на Борисов. Пред „Евроком" той разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния свидетел Борисов му казал „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". Името на свидетеля тогава не бе съобщено, но поредица публични събития, коментари и намеци насочват вниманието към бившия шеф на Държавен фонд „Земеделие" от 2009 г. Светослав Симеонов, пише „Дневник".

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение.

Според Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство“, още повече че от записите му става ясно, че той не познава този човек. Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

По думите на Найденов той също е бил натопен в този казус, за да бъде дискредитиран от бивш партиец в ГЕРБ, който след това също е напуснал и е създал своя партия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама