За Йотова идеята служебният кабинет да стане редовен е екзотична

11:50, 14 юли 21 / Новият парламент 25 2273 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България има нужда от стабилно правителство, което да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност, за правила, за икономическо развитие, за това България да депозира своя План за възстановяване, да успее да го защити в Европейската комисия. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в първия си коментар след изборните резултати. 

Окончателно: „Има такъв народ“ печелят изборите

По думите ѝ това са предизвикателства, които далеч надхвърлят партийния егоизъм и затова се надява, че в следващите дни „разумът ще надделее и ще започнат преговори точно за тези най-важни приоритети“. 

Манолова предложи служебният кабинет да стане редовен

Тя определи като „екзотично“ предложението на Мая Манолова настоящият служебен кабинет да стане редовен. „Продължаваме с екзотичните предложения, но аз смятам, че всяка една политическа формация, когато е тръгнала към избори, трябва да си поема отговорността и да бъде готова да съставя кабинет със своите експерти и със своите виждания. Иначе, дайте да си имаме един служебен кабинет, да си променим Конституцията и да приключим“, изтъкна вицепрезидентът.

Янев: Недопустимо е да отказваш и да отричаш политическо взаимодействие

Ниската избирателна активност

Йотова коментира и ниската избирателна активност, като подчерта, че е необходим сериозен анализ, за да се отрие каква е причината за това. „Буквално трябва да се разгледа секция по секция, да видим кои са хората, които не са отишли до урните. Дълбоко не вярвам, че машините ги спряха, че ги спря ваканцията, а се задава един друг голям въпрос - дали пък хората не намериха за кого да гласуват“, каза тя цитирана от БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама