След откритите нарушения: сменят директора на „Пирогов“

17:16, 14 юли 21 25 2690 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От днес най-големият център за спешна медицинска помощ УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е с нов директор. 

Проф. Иван Поромански ще заеме мястото на проф. Асен Балтов, след като проверка на НЗОК откри редица нарушения в лечебното заведение и постанови връщането на 1 млн.лв., които са били получени неправомерно. От болницата възразиха срещу направените констатации, а БЛС обвини Здравната каса в тормоз над лечебните заведения.

СБЛЪСЪК: Тормози ли Здравната каса болниците?

„Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата“, съобщават от здравното министерство.

Проф. Иван Поромански е началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата. Той е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама