Бойко Борисов давал обяснения в полицията по три сигнала

11:05, 15 юли 21 / Политика 25 3114 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се яви на разпит в полицията. От думите му след това стана ясно, че е викан за снемане на сведения по три сигнала срещу него в периода 2009 - 2012 г. Какви са сигналите и от кого са подадени обаче Борисов не уточни. Единствено посочи, че е единият от тях е, „че някой ще го ям“. Става въпрос за огласения преди време от служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнал от бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бившия премиер преди десетина години.

Борисов обясни, че и по трите сигнала става въпрос само за твърдения. Всичките са, че някой нещо чул. Че някой, когато правил крос, нещо говорил“. Бившият премиер отчете, че полицаите, които са го разпитвали са се държали изключително професионално.

Борисов размаха призовка от Рашков

За това, че е получил призовка за явяване пред органите на реда в днешния ден съобщи сам лидерът на ГЕРБ по време на пресконференция във вторник.

„Плашат ме, не се плаша, бе, Рашков, ела ме разпитай ти обаче! Недейте момчетата там да ги подлагате на това унижение да ме карат да си нося личната карта. От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам, надявам се да изляза жив, другото не го знам как ще се развие. Може и въобще да не изляза, да ме задържат, не ги знам, те са се разправяли така с опозицията“, каза тогава бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера и бившият земеделски министър Мирослав Найденов обяви, че два пъти е давал обяснение в полицията. Той предположи, че по същото дело викат и Борисов.

Протест в подкрепа на Борисов

Симпатизантите на ГЕРБ се събраха рано тази сутрин пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. Протестът в подкрепа на Борисов е организиран от председателя на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки. Пред журналисти той коментира, че случващото се днес и през последните два месеца е абсурдно.

„Видяхме пряко вмешателство на служебния кабинет в изборния процес. Видяхме опит за изкривяване на вота на българските граждани. Финалът на този абсурд - викането на Борисов на разпит, бих нарекъл ненормално в страна членка на ЕС“, допълни Стъки.

„Ако така ще се решават политическите битки, ако така ще се саморазправят управляващи със своите политически опоненти, ние се превръщаме в Беларус и спокойно можем да наречем Румен Радев българския Лукашенко“, заяви още председателят на ММА федерацията, цитиран от bTV.

По думите му атаката срещу него е започнала, когато е организирал протест пред президентството срещу Радев. В същия момент цялата държавна машина беше стоварена върху мен. Всички държавни институции бяха използвани като бухалки срещу мен, каза Стъки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама