Масово недоволство срещу задължителното ваксиниране и в Гърция

10:15, 15 юли 21 25 2917 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Повече от 5000 души, противници на мерките срещу COVID-19, протестираха в гръцката столица Атина. Демонстрантите се събраха пред парламента и се обявиха срещу ваксинациите и ограниченията. Стигна се дори до сблъсъци с журналисти и фотографи.

Припомняме, че в понеделник премиерът Кириакос Мицотакис обяви, че ваксинацията за медиците, както и за персонала в домовете за възрастни хора става, задължителна, а онези, които откажат да се имунизират, може да изгубят дори работата си. От петък до края на август в местата за развлечение, в баровете, в кината и театрите, а също във всички закрити пространства, ще бъдат допускани единствено ваксинирани.

„Всеки човек има правото да избира. Ние сме тези, които избират. Няма правителство, което да избира вместо нас. Ние решаваме какво да правим с телата си“, заяви органозаторът на протеста Федон Воволис, цитиран от БНТ.

Към момента 41% от населението на Гърция е ваксинирано, а новите случаи през последното денонощие са 2 935

Снимка: Russia today/Youtube

Протести и във Франция

Във Франция също имаше масово недоволство срещу решението на правителството за задължителна ваксинация, както и за планувания здравен пропуск. В Париж се стигна и до сблъсъци между протестиращите и полицията.

Сблъсъци във Франция заради задължителната ваксинация

Очаква се протестите да продължат и в следващите дни.

Франция е на второ място в Европа по брой заразени, като остави далеч зад себе си Русия по този показател. По данни на Worldometers потвърдените случаи за последното денонощие там са 8 875. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама