Първата детска неонатална линейка факт до есента

10:45, 15 юли 21 25 2178 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Инициативата „Капачки за бъдеще“ се похвали, че е успяла да събере необходимите средства за закупуването на нова детска неонатална линейка. Автомобилът в момента се прави, трябва да е готов до есента. 

„Капачки за бъдеще“ събра рекордните 140 тона пластмаса

Една неонатална линейка може да обслужва няколко области. На първо време държавата ни има нужда от 7-8 такива специализирани автомобила. Цената на един е между 150 000 – 250 000 лв. и зависи от нивото на оборудване.

Специфичното на неонаталната линейка е, че вътре има оборудване, специализирано за транспорт на бебенца - има транспортен кувьоз, аспиратор и пациентен монитор.

От „Капачки за бъдеще“ информираха, че от този момент нататък започват да събират капачки и дарения за втора детската неонатална линейка. 

„Капачки за бъдеще“ вече събира и алуминиеви кенчета

Припомняме, че преди дни от инициативата съобщиха, че са събрали рекордно количество пластмасови капачки в рамките на последната си кампания – 140 тона. Изчисленията им показват, че в края на годината събраната пластмаса ще надвиши 200 тона, което също ще е рекордно постижение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама