Коронавирусът у нас: PCR тестът при пътуване до Великобритания остава за всички

12:01, 16 юли 21 25 2683 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

От 4.00 ч. на 19 юли отпада 10-дневната карантина при влизане от България в Англия и Шотландия, като останалите правила са в сила включително за ваксинирани срещу COVID-19 граждани, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Лондон от 19 юли преди отпътуване за Англия, българските граждани е необходимо до 48 часа преди пътуването да попълнят формуляр за локализация на пътници, да направят тест за COVID- 19 до 72 часа преди заминаването и да резервират и заплатят тест за COVID-19 за следващите 2 дни след пристигането. След пристигането в Англия те трябва да си направят тест за COVID-19 на първия или на втория ден.

Гражданите, за които системата „NHS Test & Trace“ информира, че са пътували с някого, който е с положителен тест за коронавирус, подлежат на самоизолация, а тези, при които тестът за COVID-19 е положителен - на 10-дневна карантина. Същите правила важат и за Шотландия.

Данните от последното денонощие

94 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 13 816 теста, което означава, че положителните проби са малко под 1%.

През последните 24 часа са починали петима души с коронавирус, а излекуваните са 73. В болница са 741 пациенти, от които 93 – в интензивни отделения.

Поставените ваксини за миналото денонощие са 11 655.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама