Николай Василев се обяви за единствения, който е уволнил Делян Пеевски

13:14, 16 юли 21 / Новият парламент 25 2489 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Този кабинет освен мен няма нищо общо с НДСВ. Даже Любомир Дацов – номиниран за икономически министър, не е бил член на партията. Това заяви на пресконференция предложеният в понеделник от „Има такъв народ“ за премиер Николай Василев. Вчера обаче Слави Трифонов оттегли номинацията му.

Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер

Василев заяви, че се гордее, че е от НДСВ. „Не се отричам от това минало, а се гордея, че съм от поколението държавници, които са спомогнали държавата да е в НАТО и ЕС“, посочи той. По думите му това е кабинетът, който щеше да работи с най-голяма скорост досега. Дори го определи като „правителство с ДНК на бъдещето“. „Българското общество се убеди, че нашата нация има не малко образовани и почтени хора, които са и добри професионалисти. Бъдещите политически сили трябва да излъчват правителства поне на това ниво“, смята той.

Николай Василев коментира и критиките срещу себе си от последните дни, като обясни, че се е обидил най-вече от твърденията, че е назначение на ДПС. „Аз съм единственият човек в България, който навремето е уволнил Делян Пеевски. Загубих главата си като министър на икономиката, защото се опитах да приватизирам със западни инвеститори „Булгартабак“, заяви той. Василев е категоричен, че не е зависим от ДПС и някакво задкулисие. Зависим е „само от двете си дъщери“. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама