Южноафрикански футболисти са първите с коронавирус в олимпийското село

16:15, 18 юли 21 / Спорт 25 2484 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Двама участници на олимпийските игри в Токио са дали положителни тестове за коронавирус, съобщиха организаторите. Това се случва само дни преди откриването на игрите на 23 юли. Двамата заразени вече са влезли в олимпийското село.

Общо три случая на заразени бяха потвърдени до тази сутрин. Първият е на член на един от отборите, но се смята, че той не е спортист.

Първоначално организаторите не съобщиха националността на състезателите и в кой спорт участват. След това беше уточнено, че става въпрос за двама футболисти от отбора на Южна Африка.

Първи случай на коронавирус в олимпийското село в Токио

Според организаторите има още един заразен с коронавирус, отново спортист, но неговата проба е излязла позитивна преди да влезе в олимпийското село.

Игрите трябва да бъдат открити на 23 юли, но въпросите се увеличават, както и притесненията сред организатори и местно население. Общо 55 случая са потвърдени към момента между организатори, служители и спортисти, пише „Дневник“.

Япония продължава да среща големи трудности в борбата с коронавируса. През април и май на ден бяха отчитани по около 6000 нови случая на ден, но през юни тенденцията се обърна. В последните седмици броя на заразените отново се увеличи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама