Уволниха председателя на АПИ

11:51, 20 юли 21 25 2528 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане, съобщиха от МРРБ.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища, на практика блокира дейността на фирмите.

Новият шеф на АПИ: Хубаво е, че се строят магистрали, проблемът е в качеството

По-късно на брифинг Комитова обясни: „Вчера имахме среща с ръководството на АПИ, беше по други въпроси и по други проблеми. Те не поставиха въпроса, че имат намерение да извършат това действие, което по-късно, че са спрели строителството на множество обекти, поради което в 15.00 ч. уволних шефа на АПИ Апостол Минчев“.

„В петък сме поканили кметове и фирми, тъй като той е изпратил едно нареждане към тях, което не е стиковал с мен, което не съответства на Регионалното министерство за развитие на регионални политики, да не спираме строежи и т.н.“, каза още Комитова, цитирана от БНТ.

Апостол Минчев беше назначен в края на май, след като предишното ръководство беше освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама