Ветровита сряда

07:00, 21 юли 21 25 2182 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще е ветровито. Вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, временно силен. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна облачността ще е значителна, предимно купеста. На места, главно в крайните североизточни райони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Жълт код за силен вятър е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик и Кърджали.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Над северните райони от Черноморието ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Над южното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, преди обяд по най-високите части с временни  увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.  Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 12°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама