Рашков: 8,6 млрд. са подарени на близки до предишната власт

09:07, 21 юли 21 / Политика 25 2816 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

8,6 млрд. лв. са подарени на близки до предишното управление без обществени поръчки. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, коментирайки проверките на големите инфраструктурни проекти, преди всичко магистрали и пътища.

Рашков смята, че няма гаранции тези пари да бъдат върнати, а също така хората, които са ги получили, да извършат дейностите, за които са ги взели. Той обясни, че някои от тези големи строители живеят в Дубай, съобщи БГНЕС.

Политически лидери не са били подслушвани, разследването е прекратено

Стана ясно още и че служители на ДАНС, Националната следствена служба и НАП са влезли в държавната фирма „Автомагистрали“. „Тези средства за магистралите са послужили на тези строители да живеят спокойно в Дубай“, посочи вътрешният министър.

Той коментира и казуса с подслушвания на политици у нас. „Прокуратурата проверява сама себе си. Това е толкова красноречиво. След като се сформира парламентарната комисия за подслушванията, аз ще им предам класифицираната информация. Прокуратурата е предприела действия в полза на бившите управляващи“, смята той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама