Мика Зайкова откри заседанието: Пожелавам мечтата на нашия народ да се сбъдне

09:26, 21 юли 21 / Политика 25 2160 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мика Зайкова от „Има такъв народ“ отново е най-възрастният народен представител в новия парламент. За това и на нея се падна честта за втори път да открие първото заседание на Народното събрание.

„Надявам се да видя усмихнати лица и готовност всеки от вас да сподели своите умения в полза на България. Призовавам ви да бъдем добри, конструктивни и да работим за мечтата на този народ – за просперираща България, за народ, който е достоен член на ЕС. Нашият народ ни каза, че не иска да живее повече така и иска промяна. Това излезе от резултатите от изборите. Всички партии на промяната повишиха своя резултат - това е отговорност“, заяви тя.

Народните представители положиха клетва

Суверенът не даде мнозинство на нито една партия. Той ни каза: „Работете заедно“. Суверенът ни каза също да спрем с изборите и да се захванем с работа. Няма да е лесно и бързо, но е възможно. Това го показаха нашите колеги от служебното правителство, което работи досега“, посочи Зайкова.

„Най-важното е да си изберем правителство. Важно е какви ще са неговите приоритети и какви политики ще осъществяват. Европа винаги ни е помагала и сега ни помага, тя няма да ни изостави. Важно е какво ще направим с европейските средства. Те трябва да бъдат вложени ефективно и да не бъдат откраднати. За това ви призовавам към разум и диалог. Омразата е път към никъде. Най-тежкият диалог има позитивни резултати, стига да имаме обща цел, а тя е България. Не забравяйте кой и защо ви е изпратил в новото 46-ото Народно събрание. Пожелавам мечтата на нашия народ да се сбъдне и да се поздравим съвсем скоро с една просперираща България“, заяви Мика Зайкова, цитирана от БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама