Христо Иванов: Диалогът е абсолютно задължителен

10:30, 21 юли 21 / Политика 25 2241 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България е в криза. Най-очевидното проявление на този факт е, че нямаме управление, което се ползва с подкрепа от година и половина. България е изправена пред силни предизвикателства и веднага трябва да работим срещу тях. Това заяви от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. 

На първо място сред приоритетите на коалицията Иванов постави подготовката за задаваща се следваща Covid вълна. Според него второто важно е максимално бързо да се осигури внасянето на Плана за възстановяване. Както и максимално бързо да се започне работа по бюджет на промяната, в който да се заложи моделът за възстановяване и решителни мерки за подобряване на ефективността на публичните разходи. От „Демократична България“ апелират още и за незабавен разговор за реформа в здравеопазването.

„Има такъв народ“ размислиха: Ще разговарят за кабинета

Като други акценти Христо Иванов открои политиките за българите в чужбина, продължаването на реформите в изборното законодателство, преизчисляването на пенсиите, модернизацията на армията и политиките за климата. 

Никакви прилагателни нямат смисъл, ако няма конкретни действия. Кои са партиите на промяната - ще се види по тяхната работа и решаване на проблемите“, подчерта Иванов. Той коментира, че България се намира в момента в три мониторинга заради правосъдието. „Когато виждаме председатели на две партии да се срещат с Ердоган по време на избори, това също разклаща българския суверенитет. Когато срещу нас се приемат закони като акта „Магнитски“, това показва, че българската държава е много зле. Ние в рамките на ЕС и НАТО започваме да изглеждаме като парий“, коментира още той, цитиран от БГНЕС.

Гешев за пореден път не се появява на откриване на Народното събрание, надявам се, че това е подготовка той да си подаде оставката. Този път ще инициираме дебат, ще поканим всички хора заедно да дебатираме, всеки да изложи своята визия за съдебна реформа. Не можем да си затваряме очите за състоянието на българската прокуратура, за спецправосъдието, за КПКОНПИ. Всичко това трябва да бъде реформирано“, подчерта Иванов.

Той отново повтори, че „Демократична България“ ще води диалог с всяка една парламентарна сила. „Диалогът е абсолютно задължителен, за да намерим решение на големите проблеми. В дух ни диалог ще търсим формула на управление на дълбоката промяна“, заяви Иванов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама