„Има такъв народ“ разговарят с всички без ГЕРБ

08:55, 22 юли 21 / Политика 25 2569 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Има такъв народ“ ще изпрати днес покана за консултации за бъдещ кабинет до всички партии, но без ГЕРБ. Това каза пред „Дневник“ сценаристът Филип Станев, който бе избран за депутат от политическата сила.

„Има такъв народ“ размислиха: Ще разговарят за кабинета

По думите му срещите ще се проведат в петък, събота и неделя. Той обаче не даде никакви подробности кои ще са основните теми по време на разговорите. 

Такъв е смисълът на демокрацията и тези разговори трябва да се водят тук в българския парламент. Ние сме длъжни да поканим всички, за да ги чуем. Такъв е смисълът на демокрацията“, обяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“. Според него срещите ще са публични и трябва да са практични.

Тошко Йорданов очаква да има кабинет до две седмици

В името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези консултации“, допълни Филип Станев в отговор на въпрос защо са поканили и ДПС. Според него всичко, което се е случило в последните години в България, в това число и в икономически план, е заслуга на ГЕРБ и те няма как да бъдат поканени.

„Има такъв народ“ съставя и втория кабинет без консултации

Припомняме, че преди броени дни от „Има такъв народ“ декларираха, че сменят първоначалната си тактика първо да обявят проктокабинет, а после да търсят подкрепа. Вчера късно вечерта се появи информация в някои медии, че партията на Слави Трифонов е изпратила покани за консултации за бъдещия кабинет до лидерите на „Демократична България“, „Изправи се.БГ! Ние идваме“ и БСП. Сега обаче стана ясно, че такава ще бъде изпратена и до ДПС.

Към момента все още от Движението не са излизали с официална позиция дали биха подкрепили евентуален кабинет на „Има такъв народ“. Те обаче вчера подкрепиха кандидатурата на Ива Митева от партията на Слави Трифонов за председател на Народното събрание. БСП и „Демократична България“ пък бяха категорични, че този път подкрепата им ще бъде под условия. От партията на Мая Манолова първоначално предложиха да бъде гласувано в парламента служебният кабинет да стане редовен, но след като от „Има такъв народ“ обявиха, че ще променят състава на проектокабинета, те заявиха, че са склонни да подкрепят правителство на Трифонов без да участват в него. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама