Спартак Варна в Топ 8 на Европа по плажен футбол

11:47, 22 юли 21 / Спорт 25 2559 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Много силно представяне за МФК Спартак Варна в Шампионската лига на Европа по плажен футбол в Назаре, Португалия. Варненският тим завърши на осмо място от 50 участници в надпреварата.

Клубът спечели предварителната си група и успя да се класира на ¼ финалите след победа над Сотао и Каза Бенфика. МФК Спартак Варна отпадна от трикратния европейски шампион и най-скъп отбор Брага след изключителен мач, завършил с резултат 4:6. В спора на 5-8 място отборът загуби от руския Криля Советов, а след дузпи и от ACD Сотао за 7-8 място.

Постиженията на родния клуб в Шампионската лига са исторически. За първи път български отбор печели група в турнира, след две победи нас Сотао и Динамо Батуми. И за първи път наш тим е поставен в жребия за елиминациите – при това в топ 4 на отборите.

Зад Спартак остават шампионите на Испания, Франция, Италия, Гърция, Белгия, Дания, Украйна и Чехия.

Аматьорският ни отбор се представи отлично срещу професионални клубове с милионни бюджети. Постижението в Шампионска лига е най-голямото в историята на Спартак Варна. Отборът е бил 12-ти през 2018 г. и 16-ти през 2019 г. Има и още две участия – през 2014 и 2017 г. Тимът е шампион на страната през последните 5 години и общо 9 пъти е с абсолютен рекорд.

Дни преди страхотното представяне обаче БФС сменя треньора на националния отбор Симеон Христов, който води и Спартак. Именно той е изградил отбора, спечелил купа през 2018 г. от Евролигата и реализирал куп рекордни постижения начело на тима. Пред dsport.bg Христов коментира, че нищо не му е било обяснено и не е получил доводи и причини защо вече не е селекционер на отбора.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама