Идват най-горещите дни за месеца

07:00, 28 юли 21 25 2612 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Следващите няколко дни ще са най-горещите за юли. Жълт код за опасна жега е обявен днес в цялата страна. На отделни места в югозападните райони от страната ще има временни увеличения на облачността, но главно в планинските райони там ще превали краткотраен дъжд. Ще остане почти тихо.

Повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще са между 35° и 40°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26° - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-северозапад. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 30°, на 2000 метра - около 24°, сочи прогнозата на НИМХ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама