Шефът на правителствения пресцентър отива в СЕМ

16:01, 27 юли 21 / Политика 25 2556 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаването на Соня Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от президентската квота, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Досега тя бе ръководител на правителствената пресслужба в мандата на служебното правителство на Стефан Янев. А по време на предизборната кампания за парламентарните избори на 11 юли се появиха информации, че Момчилова помага и за предизборната кампания на Слави Трифонов. Самата тя е и текстописец на песни на шоумена. 

Сега тя ще заеме мястото на Ивелина Димитрова, която подаде оставка като член на медийния регулатор.

Оставка в СЕМ заради конфликта „Минеков – Кошлуков“

Припомняме, че Димитрова напусна СЕМ с мотивите, че в последните дни преди да си тръгне в съвета се е загубил добрият тон, както и конструктивният диалог. Според нея СЕМ е пропуснал момента да влезе в ролята на медиатор в конфликта между министъра на културата Велислав Минеков и генералния директор на Българската национална телевизия (БНТ) Емил Кошлуков, а вместо дебат по важните въпроси за медиите е имало лични нападки и упреци за политически пристрастия.

Коя е Соня Момчилова?

Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на Българската национална телевизия като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания.

Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Тя е била директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерство на транспорта и комуникациите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама