Руският посланик: С Борисов имахме сложно взаимодействие, Радев ми харесва

16:56, 29 юли 21 25 3348 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова заяви във Варна, че е настъпило време, когато политиците  в България трябва да бъдат повече българоцентрични и да си сътрудничат с Русия, когато имат интерес, както и с Европейския съюз, когато това е изгодно за страната, за да има нормален баланс.

С правителството на Бойко Борисов имахме сложно взаимодействие. Затова може да се съди по проекта AEЦ „Белене“. Надявам се, че в нашите политически и икономически отношения ще присъстват повече прагматизъм и взаимно уважение. Що се отнася до президентските избори - те са тънка работа и ще работи с този президент, който изберете. Като човек Румен Радев ми харесва -  достоен представител на България. Той е  интелигентен и красив, но най-важното е да се харесва на българите“, каза Митрофанова, цитирана от БНР.

Руският посланик: Отношенията с България са дипломатическо противопоставяне

Посланик Елеонора Митрофанова се срещна с кмета на града Иван Портних и каза, че руски инвеститори имат интерес към новата икономическа зона на Варна и към възстановяването на  най-стария балетен конкурс в света.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама