Топ 5 новини от седмицата

09:00, 01 авг 21 25 2979 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Невалидна ли е дипломата на Гешев?

Скандалите около фигурата на главния прокурор не стихват. Паралелно с неуспешния опит за предсрочното му отстраняване от поста и анонса, че работата му ще бъде проверявана от редови прокурор се разшумя и около дипломата на Иван Гешев. Невалидна ли е дипломата на обвинител №1 - този въпрос „изплува“ отново година и половина след избирането на Гешев и броени дни преди ВСС да гласува отстраняването му по предложение на служебните министри на вътрешните работи и на правосъдието.

2. Коронавирусът у нас: Затваряме границите си за още чужденци

Бългapия зaтвори гpaницитe cи зa чyждeнци oт Maлтa, Aндopa и Гpyзия. Влизането се ограничава заради влошената епидемиологична обстановка в тези страни. Това е поредна група от държави, чийто граждани вече не могат да влизат у нас. Такова ограничение вече важи за Великобритания, Испания, Кипър и други страни.

3. Кацаров: Грешки в борбата с коронавируса са ни стрували над 10 000 живота

Здравният министър доц. Стойчо Кацаров отговаря на въпроси на депутатите във връзка с мерките, които държавата е предприела за справяне с пандемията от самото ѝ начало. Според него грешки в подготовката за COVID вълната, в организацията на хоспитализациите и на ваксинирането на населението през първите месеци на тази година на практика са довели до „жертване“ на възрастните и хронично болните и то с пряк резултат от над 10 000 жертви.

4. Трифонов: Слуховете за моята смърт са силно преувеличени

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов отговори с цитат на Марк Твен на появили се публикации в медии, че е приет по спешност в болница без официална информация каква е причината за това. Сред версиите бяха рутинен преглед или рязко прилошаване. На някои места цитираха съобщение на лечебното заведение, че прегледът е заради преболедуването му на COVID-19. „По повод на някои боклуци, които пишат в интернет, искам да цитирам Марк Твен: „Слуховете за моята смърт са силно преувеличени“, написа той във Facebook.

5. Новите партии в парламента се изпокараха още преди да се разберат

От пълна подкрепа до размахване на пръст и персонални атаки, така се развиваха през седмицата взаимоотношенията между новите партии в парламента – онези, които обявиха, че ще донесат промяна и „изчегъртване на стария модел“. След серия от консултации (политически и експертни) и общи заявки за „поглед в една посока“, потенциалните партньори на Слави Трифонов – „Демократична България“ и „Изправи се. БГ! Ние идваме!“, втвърдиха тона и поставиха конкретни условия за подкрепа.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама