Шефът на БНР подаде оставка

17:34, 02 авг 21 25 3209 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Генералният директор на БНР подаде оставка.

„Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари“. Това е съобщил Андон Балтаков в писмо до служителите.

„За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък“, пише още Балтаков, цииран от БНР.

В писмото си до служителите на медията той посочва своята увереност, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията.

Балтаков бе избран за директор на БНР в началото на 2020 г. след конкурс. Мандатът на генералния директор на БНР е 3 години. Само няколко месеца по-късно - през октомври, той подаде оставка заради планираните промени в Закона за Радиото и телевизията. Няколко дни по-късно обаче оттегли документа. През април 2021г. Балтаков обяви, че кабинетът „Борисов 3“ е наказал БНР преди да се оттегли, като е орязал бюджета му.

Нов директор - до три месеца

Председателят на СЕМ Бетина Жотева изрази съжаление за подадената от генералния директор на БНР Андон Балтаков оставка. Съжалявам много, че е взел такова решение и съжалявам много за всичко, което му се е случило и което го е принудило да вземе това решение.

 

Молбата на Андон Балтаков ще бъде разгледана на заседание в петък. На него ще бъде определено кой ще изпълнява длъжността, докато в тримесечен срок бъде избран нов генерален директор.

Като отсега мога да кажа, че първите хора от БНР, на които аз ще се обадя лично, за да ги поканя да поемат длъжността, са госпожа Силвия Великова и господин Петър Волгин, заяви председателят на СЕМ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама