Тайбе Юсеин с бронз в Токио

15:18, 04 авг 21 / Спорт 25 5355 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тайбе Юсеин спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Токио. Тя победи рускинята Любов Овчарова в мача за бронза в категория до 62 килограма на женския турнир по борба в японската столица. Юсеин се представи страхотно в днешния двубой и тушира съперничката си още преди да е изтекла една минута от срещата.

По този начин България вече има два медала от Олимпиадата в Токио, след като Антоанета Костадинов спечели сребро в спортната стрелба във втория ден на Игрите, пише БГНЕС.

Стойка Кръстева на финал 

Снимка: БОК, Костадин Андонов - StartPhoto

Двукратната европейска шампионка по бокс (2014, 2018 г.) Стойка Кръстева спечели полуфиналната си среща в категория до 51 кг на олимпийските игри в Токио и в събота (7 август) ще участва в срещата за титлата.

Българката победи Цукими Намики от Япония след единодушно съдийско решение. На ринга 35-годишната Кръстева показа зряла и стабилна игра, като контролираше събитията в първите два рунда, което ѝ донесе предимство пред съдиите.  В заключителната част Намики опита да навакса изоставането, но по-опитната боксьорка отново си каза думата. Отличието ще е първо за българския женски бокс от олимпийски игри.

На финал в събота тя ще се изправи срещу водачката в схемата в тази категория в Токио Бусер Чехиоглу (Турция). Срещу нея българката има победа и загуба до момента, пише bTV.

Евелина Николова загуби на полуфинала


Снимка: БОК, Костадин Андонов - StartPhoto

Евелина Николова загуби на полуфиналите на олимпийския турнир по борба в Токио в категория до 57 килограма и в четвъртък по обед ще се бори за бронзов медал в категорията. Рано тази сутрин Николова, бронзова медалистка от последния европейски шампионат във Варшава, дебютира на най-големи спортен форум с успех с 3:0 над полякинята Йовита Вжешен. 28-годишната българка взе аванса през първата част и не допусна да бъде застигната във втората.

По-късно Николова надделя над шампионката от първенството на Стария континент в Рим 2020 Анастасия Никита (Молдова) с 6:3 точки. 28-годишната българка изоставаше с 0:3 след първата част и с 2:3 точки в самия край на срещата. В последните няколко секунди обаче тя атакува и направи обрат.

Така за място на финала по-късно днес тя се изправи срещу двукратната европейска шампионка и номер 3 в схемата Ирина Курачкина (Беларус). Борбата бе неравностойно, като българката непрекъснато допускаше да бъде атакувана в краката и в крайна сметка загуби с технически туш – 0:11 точки, пише „Медияпул“.

Спорно съдийско решение лиши Христо Христов от медал в Токио

Георги Вангелов също претърпя тежко поражение на 1/4-финалите в свободния стил. Националът загуби в категория до 57 килограма от Кумар Рави с технически туш. Индиецът се наложи с 14:4 точки срещу Георги Вангелов, като през цялата среща доминираше на олимпийския тепих. Родният борец не успя да отговори на атаките на своя съперник и двубоят завърши след 5.44 минути, съобщи БНТ.

Тайбе Юсеин изгуби полуфинала и ще се бори за бронз в Токио

Станилия Стаменова не успя да се класира за полуфиалите на едноместно кану на 200 метра и отпадна от Олимпиадата. Тя записа резултат от 48.939 секунди, който беше достатъчен за 5-о място в четвъртфиналната ѝ серия. По регламент само първите две участнички продължават напред от всяка серия. По-рано през деня Станилия Стаменова не намери директно място в полуфиналите и се наложи да премине през ситото на четвъртфиналите, но опитната ни състезателка не успя да се възползва от тази втора възможност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама