Според служебния премиер начинът на сглобяване на правителството не вещае дългосрочност

11:15, 07 авг 21 / Политика 25 3477 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Логиката е да се отиде на нови избори, ако парламентът не е в състояние да излъчи кабинет. Това каза служебният премиер Стефан Янев при посещението си в град Плиска.

На въпрос какви са прогнозите му за кабинета на „Има такъв народ“ и дали правителството на Пламен Николов ще събере подкрепа, той каза: „В политиката всичко е възможно - важни са условията и принципите. Разбирам, че търсят компромиси и възможности. Надявам се да бъдат успешни“, посочи той. 

Мандатът на „Има такъв народ“ е върнат: Иво Атанасов е кандидатурата за правосъден министър

Начинът на сглобяване на такъв вид мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той. Ако приемем, че парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в период на непредсказуемост и е трудно да прогнозираме колко би издържал такъв тип режим на управление. Това не е добре за гражданите и бизнеса“, допълни Янев.

Дончева за кабинета на „Има такъв народ“: Персони без капацитет

Премиерът обясни, че теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика било рано да се обсъжда. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

„Служебният кабинет е съставен от ръководството на президента Радев и функционира с негов указ. Съставът не е монолитен и това не са хора, свързани да се движат винаги заедно. Всеки може да решава какво иска“, обясни министър-председателят, цитиран от Нова телевизия. 

„Зелено движение“ няма да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама