Ива Митева: Възможно е да има смени в състава на кабинета на „Има такъв народ“

16:15, 07 авг 21 / Политика 25 3858 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Очаквам кабинетът на „Има такъв народ“ да бъде гласуван в пленарна зала на редовното заседание в сряда (11 август). От заявките на парламентарните групи разбирам, че, за да обмислят решението си, искат малко време, което могат да използват дотогава. Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева. Тя прогнозира, че, ако кабинетът на „Има такъв народ“ не мине, отиваме на избори и уточни, че до провеждане на избора в Народното събрание има възможност за смени в състава на предложеното правителство.

„Зелено движение“ няма да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“

Политиките ни са амбициозни и съвпадат с много от другите партии. Това са политики, които хората очакват. Имената в проектокабинета са нови, да, но нали това искахме - млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е много добър“, коментира Ива Митева, като подчерта, че „ролята на парламента трябва да се върне и той трябва да бъде много по-силен въпреки фрагментираното мнозинство“. „Вярвам, че в парламента ще се върне истинският дебат. Виждам, че започваме да работим, да търсим съгласие и единение по темите“, обясни председателят на НС.

Мандатът на „Има такъв народ“ е върнат: Иво Атанасов е кандидатурата за правосъден министър

„Когато сме политици, трябва да внимаваме какво говорим и какво правим“. Така Митева отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов и Слави Трифонов.

Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, тъй като „в момента има ентусиазъм за законодателство, гони се количество, а не качество“. Трябва да започнем да работим заедно по теми - образование, здравеопазване, правосъдие, които са важни за всички хора. Главният прокурор е уреден в Конституцията. Категорично всички сме за това, че не може да има вече единна и централизирана прокуратура, тази пирамидална структура трябва да приключи. Аз съм участвала във всички промени в Конституцията - от първата през 2003 година, но от пет поправки - четири са свързани с правосъдната система. Къде сме ние? Там, в 2003 година! Правени са един поправки, които не са решили проблемите ни“, каза още Ива Митева.

Дончева за кабинета на „Има такъв народ“: Персони без капацитет

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ранчев 16:20, 08 авг 21

Тряба да има смени, Аман от калинки и пишман политици! И тази дама в образованието минала ли е през системата, знае ли въобще що е министерство и структура, или тепърва ще се упражнява на наш гръб?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама