Да пишеш смешки за политиката не означава, че я разбираш

10:33, 11 авг 21 / Политика 25 3517 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Всички ще загубят от нови парламентарни избори, освен „Демократична България“, те ще вдигнат резултата си. Такава хипотеза изрази в ефира на bTV социологът Юлий Павлов по повод оттеглянето на проектокабинета „Николов“. Според него това, което наблюдаваме в момента на политическата сцена, е „поредният театър с елементи на цирк“.

По думите му този парламент може да работи дълго време без редовен кабинет, само ако се забави връчването на втория мандат. След като той бъде връчен, Народното събрание може да съществува още само три седмици без редовно правителство, напомни той. 

Политическият тон е важен, повтарям важен е

Наблюдаваме абсолютен провал на „Има такъв народ“. Би следвало те да участват в диалога активно не само по политики а по същество, особено ако има неприемлива кандидатура в проектокабинета им”, заяви политологът Слави Василев за неясната ситуация около гласуването на мандата.

Според политолога Георги Киряков не сме само в парламентарна, но и в конституционна криза и случаят трябва да се тълкува от КС. Той е на мнение, че няма как да се прогнозира засега какъв ще е ефектът на евентуални следващи избори и дали се е увеличила подкрепата за ИТН или за ГЕРБ.

Още след изборите на 11 юли беше ясно, че няма да се постигне подкрепа за партията на Слави Трифонов и проектокабинета му. Начинът на обявяване на първото проектоправителство, без да са излезли официалните резултати от ЦИК, както и заявката за безусловна подкрепа, бяха едни от индикаторите“, смята Киряков.

ИТН не се държи като партия”, коментира политологът Любомир Стефанов. Да пишеш смешки за политиката не означава, че я разбираш”, допълни той. По думите му подкрепата на партията на Трифонов към кандидатура на Румен Радев за втори мандат е търсене на спасителен пояс.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама