ГЕРБ веднага ще върнат мандата

12:26, 11 авг 21 / Политика 25 3766 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ГЕРБ ще предложат за премиер отново Даниел Митов и веднага ще върнат мандата на президента, стана ясно на пресконференция на партията. Като втора политическа сила, ГЕРБ ще получат втория мандат за съставяне на правителство, след като ИТН не успяха да го реализират докрай.

Ще представим проектокабинет с Даниел Митов за премиер, ако мандатът дойде при нас, но само ще го покажем и ще върнем мандата, както сме обещали“, заяви лидерът Бойко Борисов.

Пламен Николов се оттегля по „лични причини“

Той подчерта, че страната е потопена в хаос и се наблюдава провал в икономиката, здравеопазването, енергетиката и много други важни сфери. Според него от ГЕРБ са оставили страната в най-блестящата ситуация в сравнение с всички останали в Европа, като обвини сегашната власт, че е провалила ваксинацията.

Борисов коментира, че партията му с нищо не е виновна на останалите, че не могат да съставят правителство. Той ги призова да се смирят в името на доброто. „С омраза и с обиди нищо не се получава“, посочи Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Два месеца създавате илюзията, че ще направите правителство. Имате прекрасно мнозинство, решете всички въпроси по начина, който искате. Не виждам как ще накарате българите да излязат да гласуват при трети избори, особено на фона на очакваната вълна от коронавирус. Ще победим най-лошата избирателна активност, която имаме. Създайте илюзия у хората, че има нужда да отидем на трети избори“, обърна се той към опонентите си.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:40, 12 авг 21

Защото никой не ви иска

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама