Коронавирусът у нас: 1047 нови случаи

08:30, 14 авг 21 25 3871 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За последните 24 часа в страната са регистрирани 1047 нови случая на коронавирус, показват данните на Единния информационен портал. Положителни са малко над 4,5% от направените 22 979 теста.

Най-много са новозаразените в София - 211, следват областите: Пловдив - със 151 и Бургас - със 101. В болница се лекуват 1404 души, а 124 са в интензивни отделения. Като излекувани са отчетени 164 души, починали са 11.

През последното денонощие са ваксинирани 10 481 души. Така общият брой на поставените ваксини вече е 2 149 134. 

Мобилни пунктове за ваксинация

През почивните дни мобилни имунизационни пунктове ще има в София, Варна, Бургас, Видин, Плевен, както и на територията на областите Враца и Смолян.

Събота и неделя в София ще работят мобилните имунизационни пунктове в петте големи търговски центрове - „Сердика Център“, „България МОЛ“, „The mall“, „Ринг“ и „Парадайс“ от 13.00 до 18.00 часа. От 9:00 до 16:00 часа и през двата дни ще работи пункта в Културния дом в ж.к. „Дружба”.

Допълнителни пари за повече медици

От Министерството на здравеопазването обявиха, че допълват правилата за определяне на допълнителните суми, които се заплащат на персонала в лечебните заведения в ковид пандемията. С допълнението се дава право възнаграждения да се получават от медицински и немедицински персонал, участвали пряко в обслужването на пациенти с COVID-19 или със съмнение за такъв, т.е. разширява се обхватът на лицата. Дава се възможност при отработено време над нормативно определеното, същото да се заплаща.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама