Малък самолет падна край Мирково, двама са тежко ранени

16:20, 15 авг 21 25 4930 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Мaлък двумecтeн caмoлeт e пaднaл в рaйoнa нa ceлo Миркoвo в oбщинa Пирдoп, съобщиха от Глaвнa дирeкция „Пoжaрнa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo”. Сигналът за инцидента със самолета зад керамичния завод в селото е получен вчера в 19.57 часа.

Нa мяcтoтo нa прoизшecтвиeтo са изпратени пожарникари. Те са съдействали за пренасянето и качването на двамата пострадали в линейката. В cлeдcтвиe нa кaтacтрoфaтa нe e възникнaл пoжaр и гacитeлни дeйcтвия нe ca прeдприeмaни.

В тежко състояние е единият от пострадалите, който е хоспитализиран в УМБАЛ Света Анна” със съчетана травма и е опериран по спешност. Има тежки наранявания на гръдния кош, гръбнака и главата. В момента е в реанимация. Другият пострадал е настанен в Пирогов” с множество травми и е в реанимацията на Хирургия”.

Самолетът е без регистрация 

От Министерството на транспорта съобщиха, че самолетът е закачил проводници на електропровод за високо напрежение. В резултат на което, самолетът се срива и удря в земята, зад керамичния завод, намиращ се в района. Вследствие на удара самолетът е разрушен. След извършването на обстоен оглед е установено, че въздухоплавателното средство е без регистрационни знаци и не е вписано в регистъра. Предстои да бъде установено дали участниците в произшествието притежават валидни свидетелства за правоспособност за управление на свръх леки самолети. 

Разследването на произшествието е поето от Националната следствена служба.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама