Опасните жеги се връщат

07:00, 16 авг 21 25 3921 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще бъде слънчево, след обяд горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 33° и 38°.

Жълт код за високи температури е обявен за 17 области на страната: Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд в Рило-Родопския масив с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 21°, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама