„Не смейте да ме викате повече“ – това ни каза Иван Гешев

11:07, 22 авг 21 / Политика 25 4693 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте, заяви господин главният прокурор, ще бъде атакувано в Конституционния съд, така щото вие да не можете да ме викате повече на такъв тип изслушвания в парламента. Така Андрей Михайлов - председател на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“, определи поведението на главния прокурор Иван Гешев по време на изслушването. Той подчерта пред БНР, че това, което се е видяло в комисията, е един учтив, но завоалиран тон.

Това, което ни каза Гешев, е абсолютната самодостатъчност на прокуратурата. Това крие риск да се превърне в самостойна и безконтролна“, коментира още той и заяви, че възниква и въпрос за какво ни е такъв главен прокурор, който е само административен ръководител и не може да каже нищо на народните представители.

Колко „сериозна“ е заплатата на Гешев, за да може си позволи частна охрана?

Михайлов посочи, че тази разпоредба, която сега Гешев ще атакува в КС, е била предложена от предишния обвинител номер едно Сотир Цацаров през 2017 г. „И даже има изрично предложение от Цацаров - това обсъждане на да извършва именно в правната комисия“.

Председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси коментира темата с полицейското насилие над протестиращи през лятото на 2020-а година, като заяви: „За да извършиш такъв акт на насилие и брутална жестокост, трябва да се чувстваш безнаказан и това да идва отгоре. По онова време - през миналото лято, те се чувстваха безнаказани, защото усещаха гърба на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи“. По думите на Михайлов сигналът за безнаказаност и за липса на справедливост е дошъл не само от МВР, но и от прокуратурата.

Гешев възмутен от записите - и той чак сега ги виждал

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама