Шансовете за правителство са големи, ако ИТН участва в преговорите

08:44, 23 авг 21 / Политика 25 3911 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Шансовете за съставяне на правителство са големи, ако ИТН участва в преговорите по съставянето му, коментира пред БНР Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

По думите му коалиционно споразумение е необходимо, за да може „ГЕРБ и ДПС да бъдат държани далече от властта“Коалиционното споразумение е задължително в този формат, за да може да се поставят ясни приоритети и отговорности“, отбеляза Мирчев, като изтъкна, че от ДБ очакват ясни разговори за коалиционно споразумение, с ясни приоритети и срокове.

Радев връчва третия мандат следващата седмица

И, разбира се, покана към успешните министри от служебното правителство”, каза Ивайло Мирчев и се аргументира с това, че част от министрите на служебното правителство само за два месеца са показали, че могат да бъдат ефективни, имат абсолютното одобрение на хората и се ползват с голяма популярност.

Надявам се ИТН да преодолее резервите си и в тази посока да бъде отправена покана към тях за участие в правителството”, посочи той.

Ако третият мандат отиде при БСП, ДБ няма да подкрепи подобно управление, потвърди Мирчев. „Мандат за управление на БСП не трябва да бъде подкрепян в никакъв случай”, категоричен е той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама