БСП все пак очаква да получи третия мандат

09:26, 24 авг 21 / Политика 25 3942 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Логиката е третият мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на БСП. Това заяви  депутатът от левицата Иван Ченчев.

„Ние очакваме президентът да връчи на БСП третия мандат, но никога не сме се бъркали в решенията на Румен Радев. Ние сме разумни и последователни, предложили сме съответните мерки. Ние сме много балансирани и диалогични в Народното събрание. Така че търпеливо изчакваме възможността БСП да състави кабинет и ние ще се опитаме да се възползвам от това, ако получим мандата“, каза той в ефира на БНТ.

Ние сме разумни и последователни, предложили сме съответните мерки, балансирани и диалогични сме в НС. Ще се опитаме да се възползваме да съставим кабинет, допълни Ченчев.

Корнелия Нинова би била добър премиер

По думите му Корнелия Нинова би била добър премиер. „Тя е добър лидер, и би била добър премиер, но всичко това го решава Националният съвет“, каза Ченчев.

На въпрос как ще върнат партиите на масата за преговори, той заяви, че ако третият мандат отиде в БСП, всяка от другите политически сили трябва да подходи отговорно, защото става въпрос за страната. 

Депутатът е категоричен, че трябва да се направи всичко възможно да се направи редовен кабинет, защото няма гаранция, че няма да има още едни избори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама