Григор Димитров сред най-привлекателните спортисти за бизнеса

20:05, 24 авг 21 / Спорт 25 4583 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров бе определен за един от най-привлекателните спортисти за бизнеса. Най-добрият ни тенисист попадна в топ 20 на класацията, изготвена от изданието „SportsPro“.

30-годишният Димитров заема 19-ата позиция, като изпреварва носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс, Леброн Джеймс, Рафаел Надал и Неймар.

Класацията се изготвя по алгоритъм, който отчита присъствието на всеки спортист в социалните мрежи. Отчитат се няколко компонента - брой на публикациите в социалните мрежи, общ брой на последователи в различните платформи, атрактивност на аудиторията, както и подробности за нея.

Активът на Димитров е 165 точки - точно колкото има и Роберт Левандовски на 18-ата позиция. Номер 1 е голямата звезда на спортната гимнастика Симон Байлс (183 т.), следва тенисистката Наоми Осака (179), футболистката Ашлин Харис (178), боксьорът Канело Алварес (177) и футболистът на „Ювентус“ Пауло Дибала.

Кристиано Роналдо е едва шести в класацията, световният №1 в тениса Новак Джокович - девети, а Лионел Меси и Роджър Федерер - 12-и и 13-и. В топ 20 попада 7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, който е 16-и, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама