Почина барабанистът на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс

20:30, 24 авг 21 / Култура 25 4213 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Барабанистът и основател на легендарната група „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс е починал на 80-годишна възраст. Това се казва в изявление на негови представители, цитирано от Би Би Си.

„С огромна тъга съобщаваме, че обичаният от нас Чарли Уотс почина. Той издъхна в мир в болница в Лондон по-рано днес, забиколен от семейството си“, гласи изявлението.

Уотс бе опериран от рак на гърлото през 2004 г. Не е известно дали това има връзка със съобщението отпреди няколко седмици, че ще пропусне концерти от турнето на „Ролинг Стоунс“ в САЩ, за да се възстанови от неназована „медицинска процедура“, пише още Би Би Си.

Уотс получава първите си барабани от родителите си на 14-годишна възраст. Впоследствие започва да свири по клубове в Лондон, където и се запознава с Мик Джакър, Кийт Ричардс и Брайън Джоунс. Нарича джаза основен източник на влияние в стила си.

През 2016 г. списание „Ролинг Стоунс“ го нарежда на 12-о място сред стоте най-велики барабанисти на всички времена, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама