Ива Митева не иска да е премиер

10:24, 25 авг 21 / Политика 25 4927 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Не съм готова за премиер, човек трябва да си тежи на мястото. Това каза председателят на парламента Ива Митева, след като нейното име бе коментирано като възможен вариант за следващ министър-председател.

Първо съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов заяви преди два дни, че Ива Митева има качествата да оглави бъдещ кабинет. И според Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!” тя може да бъде следващият министър-председател. От „Има такъв народ” обаче са категорични, че дори и тя да бъде предложена, партията няма да подкрепи третия мандат. От ГЕРБ също са категорични, че няма да подкрепят никоя политическа формация за съставянето на правителство. ДПС също са песимистично настроени, а БСП чакат да видят развръзката с третия мандат в петък.

„Има такъв народ“ няма да подкрепят кабинет при третия мандат, дори и Митева да е кандидат за премиер

„Човек, трябва да е там, където е най-добре подготвен. Един човек не може да усвои и да обикаля всички постове в държавата“, заяви Ива Митева, цитирана от БГНЕС. Тя обясни, че не е разговаряла с никого от направилите предложението. „Това си е изцяло тяхно предложение и моля ви не ме спрягайте мен за този пост“, каза Митева.

Преди две седмици тя коментира, че вече не е сигурна дали иска да се занимава с политика. Изказването ѝ беше в отговор на въпрос дали е разочарована от поведението на ИТН и дали би се кандидатира отново за народен представител. „Политиката се оказва, че не е толкова просто нещо. По-лесно е да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да я играя. Може би аз съм по-друг човек. Може би чувствителността ми е такава... Разколебана съм изцяло от политиката“, обясни тогава тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама