Борисов похвали Слави, разкритикува Нинова и Радев

12:24, 28 авг 21 / Политика 25 2653 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Третият мандат е връчен, но изгледите за съставяне на правителство клонят към нулата, след като вчера Слави Трифонов потвърди, че „Има такъв народ“ няма да разговаря с БСП за съставяне на кабините.

И докато от левицата коментират, че Трифонов тласка страната към нова криза, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали шоумена, с който преди години ги е свързвало приятелство, а сега са политически опоненти. Той коментира първото телевизионно интервю на Трифонов извън собствената му 7/8 TV.

Уважение към Слави Трифонов

Трябва да изпитваме уважание към силата на духа на колегата Трифонов. Не да обсъждаме как изглеждал, какъв бил цветът на кожата му. Като прочетох какво пишат за здравословното състояние на Слави, много ми домъчня. Ей така пишеха и като се развали колесникът на правителствения самолет и после като влязох в болница“, коментира лидерът на ГЕРБ на събитие по случай рождения ден на партийната структура в Перник.

Фактът, че интервюто на БНТ е на запис и то от кабинета на Трифонов, Борисов коменитра с думите: „Всеки един от нас е бил болен, опериран, бил е с патерици, знае колко е трудно да си вършиш работата. Правели изключение за него. Ами да, защото до вчера всичко зависеше от него“.

„Когато им е отказал, изведнъж стана лошо. Кога стана лош Слави Трифонов? Всички вкупом не работеха ли за Слави Трифонов, а сега е лош, защото не им кандиса за техни министри. Но стана ясно, че задкулисието е в огромни размери. А уж те се бореха със задкулисието“, заяви още Борисов.

Той посочи, че важното от това интервю е фактът, че „както беше при мен едно време, сега клечат при Слави Трифонов“. „Кога разбрахме, че Христо Иванов и Мая Манолова се били при него? Нали щеше да е прозрачно? Чак снощи разбрахме. Ама и Кирил Петков и Асен Василев са се борили за постове и са били там. Няма лошо, обявете го. Няма нищо странно да се срещат лидери и да разговарят, но да го обявят", отбеляза лидерът на ГЕРБ.  

Критиките към Нинова

Не така приятелски обаче бяха думите му към БСП и лидера на социалистите. „Като е казал, че няма да участва в правителство, не знам защо Нинова – като е взела мандат, се радва все едно ще управлява. Днес тя тръгва на този мандат – какви усилия и какви разговори ще правят? Ще правят – да изтупат още десет дена да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство“, коментира той.

Според него бавенето на третия мандат е с цел да се актуализира бюджета. „Тези ще направят всичко, за да може Радев да управлява. Това, че не се разбирали, е пълна лъжа. Организирано го правят, за да може да му актуализират бюджета и да може да изхарчат останалите пари. Нищо друго логично няма…Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност, бе?“, попита Борисов.

Критиките към Радев и служебния кабинет

Лидерът на ГЕРБ отправи критики към служебното правителство и обяви, че не се справят нито в здравеопазването, строителството, отбраната се видя, финансите пълен крах, икономиката – пълен крах.

„Безумие е да не направят избори 2 в 1, само защото на Радев не му харесва. На нас изгодно ли ни беше референдума на Слави Трифонов да бъде с президентските избори“, коментира още Бойко Борисов.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:37, 29 авг 21

Борисов Борисов ако беше обърнал внимание на обикновените хора с увеличение на заплати и преизчисление на пенсиите изобщо нямаше да имаш тези проблеми но ти се помисли за вечен и забрави първите избори когато хората гласуваха като на митинг и викаха Герб Бойко

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама