Топ 5 новини от седмицата

09:30, 29 авг 21 25 2409 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Писмо до тоя луд, дето се отказа от Канада

Нашият редактор Цветилена Симеонова написа писмо до министъра на икономиката Кирил Петков, който се отказа от канадското си гражданство, за да влезе в политиката и изпълнителната власт на България. „Какво не ти харесва там? Високото качество на живот? Ниското ниво на корупция? Пътищата без дупки? Многото паркинги? Толерантността? Учтивите хора? Социалната политика? Чистите водоеми? Парковете? Миещите мечки?“, попита го тя в писмото. А какво друго му каза - вижте в линка.

2. Какво съдържат ваксините срещу Covid-19?

Министерството на здравеопазването публикува информация за съдържанието на ваксините срещу Covid-19. В зависимост от това какъв вид са, освен един или повече антигени, ваксините могат да съдържат и различни други компоненти. От здравното министерство разпространиха списък на съставките на ваксините на Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson/Janssen. 

3. „Има такъв народ“ няма да подкрепят кабинет при третия мандат, дори и Митева да е кандидат за премиер

Преди президентът да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП протестните партии излязоха с различни идеи. От „Изправи се БГ! Ние идваме!“, които бяха другата спрягана партия с шанс за мандат, предложиха „Има такъв народ“ да излъчат премера и основните министри, но да има разговори и консенсус за политики. Като добра кандидатура за министър-председател се завъртя името на Ива Митева. Самата тя заяви, че не иска да става премиер, а от партията й не промениха решението си да не подкрепят правителство с третия мандат.

4. Кметицата на „Красно село“ отказва да върне европарите

Санкционираният от КПКОНПИ за конфликт на интереси кмет на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова не смята, че трябва да върне парите по европейския проект, на който се е назначила за ръководител. Тя е категорична, че не имало проблем да бъде ръководител на проекта, макар че заема кметския пост, а дъщеря й била подходяща за работата. Антикорупционната комисия й наложи две глоби - 15 хил. лева за собственото й назначение, а 5 хил. за включването на дъщеря й по същия европейски проект. 

5. Офицер от НСО отива на съд за убийството на Станка Марангозова

Софийската Военно-окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу четирима души за умишленото убийство на брокерката Станка Марангозова, извършено на 10 октомври 2019 г. в столицата. Един от обвиняемите - подполковник Борис Иванов, към момента на извършване на престъплението е бил служител на Национална служба за охрана (НСО). Точно заради разкриването на Борис Иванов като основен участник в покушението срещу брокерката главният прокурор Иван Гешев обяви, че вече няма доверие в НСО. Така охраната му бе прехвърлена на Бюрото по защита. По стечение на обстоятелствата точно сега темата за охраната на обвинител номер едно отново бе поставена на масата в парламента. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама