Швеция спря волейболистките ни на 1/8-финалите на Евро`21

09:23, 29 авг 21 / Спорт 25 2837 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Женският ни национален отбор по волейбол приключи участието си на европейското първенство след драматична загуба с 2:3 (25:12, 21:25, 22:25, 25:14, 17:19) от Швеция на 1/8-финалите. Двубоят в Пловдив, продължил два часа и 17 минути, предложи доста обрати и тимът ни успя на няколко пъти да се "събере", за да достигне до тайбрек. Там обаче шансът не бе на наша страна - 17:19.

Иначе тимът на Иван Петков започна срещата устремно и успя да спечели първия гейм с 25:12 само за 21 минути. Това до голяма степен подведе волейболистките ни, че ще спечелят лесно мача и ще достигнат до 1/4-финал срещу Нидерландия във вторник. Шведките обаче направиха пълен обрат и поведоха с 2:1 в геймовете. За това помогнаха отново лошото посрещане на нашите, както и грешки при начални удари, пише „Сега“.

Едва в четвъртата част капитанът Елица Василева започна да намира в по-голяма степен играта и увереността си. Разигра се и Нася Димитрова, страхотни блокади направи Христина Вучкова и България си върна вдъхновението 25:14, равенство в геймовете - 2:2 и тайбрек. В него резултатът вървеше точка за точка, а нашите изпуснаха мач бол при 15:14. В последните разигравания Петков смени Елица Василева с Ева Янева, но и това не помогна.Така угаснаха надеждите ни за добро представяне и медал на шампионата, на който страната ни е съорганизатор, заедно със Сърбия, Румъния и Хърватия.

Най-резултатна в българския състав бе Елица Василева (17), следвана от Гергана Димитрова (16), Емилия Димитрова (15), Христина Вучкова (14), Нася Димитрова (12) и Лора Китипова (5). За шведките най-много точки отбеляза Изабеле Хаак (26).

Сред зрителите в зала "Колодрума" бе и носителят на "Златната топка" Христо Стоичков, който преди двубоя се срещна с волейболния ни тим, за да даде кураж. Втората загуба на първенството ни обаче се оказа и фатална за българския отбор.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама