Patria и словашката компания CSM подписаха меморандум за разбирателство

15:55, 30 авг 21 25 2363 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Patria и словашката инженерна компания CSM Industry подписаха меморандум за разбирателство, свързан с търга за доставка на  бронирани бойни машини 8x8. Споразумението включва сътрудничество в доставката и продажбата на осем колесните бронирани машини.

Производствените възможности на CSM отговарят на изискванията на отбранителната индустрия и проекта за осем колесни бронирани машини. Сътрудничеството ще донесе нови работни места в бъдеще и възможности за практическо обучение на студенти.

Бихме искали да допринесем за развитието на инженерната и отбранителната индустрия в Словакия, която има дългосрочна традиция в тази страна. Също така е важно с нашия опит и иновации да търсим общи възможности и да допринесем за развитието на този сектор в Словакия. С проекта за бойни машини 8x8, Patria ще развие производствената мрежа в Словакия и ще създаде нови работни места в словашката индустрия “, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звено Land в Patria.

CSM представлява традиционната словашка инженерна индустрия от 1967 г. насам, а партньорството с Patria носи комбинация от традиционни ценности и нови технологични иновации от Финландия. Щастливи сме да започнем ново пътешествие заедно, което означава нови възможности за региона с висока безработица и развитие на уменията за бъдещите поколения “, казва Томаш Марош, главен изпълнителен директор на CSM Industry.

И двете страни смятат, че сътрудничеството в проекта 8x8 ще отвори и възможности за партньорство за други проекти и ще даде възможност за придобиване на квалифицирана работна сила, за придобиване на опит и по-нататъшно развитие на двете компании.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама