Големите кавички

19:30, 31 авг 21 / Големите кавички 25 3632 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (23 - 27 август)

Медиите действат на политиците по особен начин – като да им дадеш лека дрога. Те изведнъж стават много оживени, всички започват да водят кампания. Това не е добър начин да вършим работа на избирателите. Време е да изберем между представителна демокрация, в която все пак се гласува някакво доверие на представителите, и представление. Ние от „Демократична България“ смятаме, че трябва да има срещи, които да бъдат проведени така, че да позволяват да се кажат неща, хората да обменят честни мнения – извън жълтажа, адреналина, истерията, която събужда у повечето политиците присъствието на медиите“. Tова коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по повод отказа му да разговаря пред медиите с БСП за правителство с третия мандат.

„Демократична България“ не отиде на срещата с БСП

„След това трябва да има срещи, които позволяват да се кажат неща, след като колективни органи да вземат решения, да се ангажират с тях и тогава хората могат да са сигурни. Никъде по света няма политика, която да се прави само и ексклузивно пред камерите – това много популистки звучи. Не съм сигурен дали г-жа Нинова прави всичките си политически срещи пред камерите.Ще ми е много интересно г-жа Нинова да тръгне с една камера, да прекара целия си ден в реалити формат. Може пък да докаже, че това работи и да си сменя мнението“, добави той.

Иванов добави, че коалицията винаги е била готова за разговори, когато има смисъл, но мандатът на БСП е бил мъртвороден.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама