Бербатов също даде обяснения в прокуратурата

12:24, 01 сеп 21 / Спорт 25 2884 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият футболист и кандидат за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, беше викнат в Софийска районна прокуратура. Причината е сигналът, подаден от него и щаба му срещу настоящия шеф на централата Борислав Михайлов.

Сигнал на Бербатов прати Борислав Михайлов в прокуратурата

Бербатов алармира, че бившият вратар е злоупотребил със служебно положение и е оказал натиск върху председателите на зоналните съвети на БФС с настояване клубовете да оттеглят подкрепата си в инициативата за свикване на извънреден изборен конгрес.

На 30 август по същия сигнал беше разпитан самият Борислав Михайлов. Тогава той отказа да коментира пред сградата на прокуратурата, а след това определи жалбата на Бербатов и екипа му като „поредния нелеп сигнал“. 

Бербатов и екипът му предоставиха на Българския футболен съюз подписка от 1/3 от клубовете у нас с искане за свикване на извънреден конгрес през септември. От централата обаче заявиха, че са открили нередности и не уважиха искането, а насрочиха дата за редовен конгрес - 18 март 2022 г., припомня bTV.

 

Пред медията президентът на „Левски 2000“ Русе, който е подкрепил инициативата на Бербатов, разкри, че му е бил наложен натиск от шефа на зоналния съвет с молба да оттегли подписа си. 

Бербатов се очертава като най-сериозния нов кандидат за поста на президент на БФС. Централата се ръководи от Борислав Михайлов, който беше преизбиран 3 пъти. Той подаде оставка в края на 2019 г., но повече от година по-късно я оттегли. Това се случи ден, след като бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" обяви, че ще се бори за президентското място.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:09, 01 сеп 21

Не си губи времето не заслужаваш нищо не си дал за националния отбор подкрепа няма да имаш

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама