Може ли ГЕРБ да се разграничи от Бойко Борисов?

12:56, 02 сеп 21 / Политика 25 3109 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Може ли ГЕРБ да се разграничи от Бойко Борисов? Тази тема бе повдигната след коментар на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, който заяви, че докато партията не се разграничи от Борисов, няма как да има преговори за създаване на правителство с нейно участие.

„Не е моя работа да им давам акъл, но такова разграничение се очаква от нашите избиратели. При такива условия сме склонни да преговаряме с всички, дори и с ГЕРБ“, уточни той.

Даниел Митов обаче е категоричен, че ГЕРБ има лидер и той се казва Бойко Борисов. „Поставянето на условия във връзка с политическото лидерство на партията, утвърдено пряко и чрез демократични процедури от нейните членове, е неприемливо и меко казано неудачно. Още повече, когато тяхната цел е разговор за съставяне на кабинет“, заяви той.

„И на мен не ми е работа да давам акъл на други партии. Струва ми се удачно обаче да отбележа, че ДБ бяха обвинени в поставяне на неприемливи условия при преговорите за съставяне на правителство. Затова едва ли в такъв момент е подходящо да даваш публични доказателства за истинността на подобна теза“, посочи Митов.

В БСП пък се забавляват от идеята за възможна коалиция между „Демократична България“ и ГЕРБ. „Гаджета! Гаджета!“, написа във Facebook депутатът Александър Симов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама